1392-ма абитуриенти изпраща Стара Загора

Общо 1392-ма  абитуриенти от 19 училища изпраща Стара Загора тази година. Няма да има абитуриенти единствено в Средно училище „Христо Смирненски“. В сравнение с предходни години все повече старозагорски младежи и девойки тръгват по пътя на новия живот. През 2107 г. те са били 1318, а през 2016 г. 1305.

Традиционно най-много са абитуриентите от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ , а най-малко от Професионалната гимназия по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев“.

„Днес Вие тръгвате по пътя на живота, който е пълен с предизвикателства. Следвайте го с вяра и упоритост!

Никога не забравяйте своите учители и съученици. Запазете спомен за хубавите моменти, изживени заедно и помнете научените уроци. Те ще ви дават сили и кураж при срещите с непознатото и неизвестното, които Ви предстоят!

Никога не се предавайте! Приемайте предизвикателствата, преодолявайте трудностите, реализирайте мечтите си!  Не спирайте да търсите, не преставайте да вярвате!!!

Вие сте бъдещето на Стара Загора! Гордеем се с Вас! Учете, усъвършенствайте се и се върнете отново в Стара Загора. Ние Ви чакаме!“, се казва в посланието на кмета Живко Тодоров към абитуриентите.

Тържествата започват на 18 май, а стартът на купона дават абитуриентите от СУ „Христо Ботев“, които ще празнуват в ресторант „Кипарис“, където вече се веселиха и завършващите Вечерното средно училище „Захарий Стоянов“.  Последните балове са на 26 май, в парк хотел „Стара Загора“, където ще празнуват възпитаниците на СУ „Железник“  и СУ „Васил Левски“, а ресторант „Верея“ ще приюти абитуриентите от Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г.С. Раковски“.

На 23 май в ресторант „Кипарис“ ще се съберат младежите и девойките от  Професионалната гимназия по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев“.

Седем училища ще празнуват навръх 24-ти май Ден на славянската писменост и българската култура. Тогава в парк хотел „Стара Загора“ ще се съберат на купон възпитаниците на  СУ „Иван Вазов“ и на Националното училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“. В Бални зали „Тера“ ще бъде тържеството на 230 абитуриенти от ГПЧЕ „Ромен  Ролан“. Младежите и девойките завършващи Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ и Професионалната гимназия по хранене и облекло „Райна Княгиня“ ще купонясват в ресторант „Мериан палас“ , а колегите им от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ ще бъдат в ресторант „Верея“. Ресторант „Зеления хълм“ ще приюти възпитаниците на Частно средно училище „Нов век“.

На 25 май са баловете на шест старозагорски училища. В „Парк хотел Стара Загора“ ще се съберат на тържество абитуриентите от СУ „Максим Горки“, от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ и Професионалната гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“. В ресторант „Верея“ ще празнуват възпитаниците на Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“.  В ресторант „Мериан палас“  пък ще е купонът на абитуриентите от Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ и Спортно училище „Тодор Каблешков“.