Иван Тасев напусна “Марек Юнион Ивкони” и вече е треньор на “Берое 2016”

Иван Тасев е новият треньор на мъжкия отбор на „Берое 2016“ (Стара Загора), съобщи за Телевизия Стара Загора президентът на клуба Жельо Желев. Тасев идва от „Марек“ (Дупница) и заменя на поста Мариана Димова, която продължава работата си с подрастващите в школата на „Берое“. За мъжкия отбор на „Берое 2016“ предстои исторически сезон в професионалния волейбол, след като младият старозагорски тим успя да се класира за Висшата лига, която е втора по сила след Суперлигата.
Досега съставът бе воден от Мариана Димова, която още след успешния бараж за промоция в по-горната дивизия обяви, че ще остане в „Берое“, но ще продължи работата си с подрастващите.
Клубното ръководство се спря за неим заместник на Иван Тасев, който бе наставник на „Марек“ (Дупница) в Суперлигата. Специалистът се раздели с дупничани, след като тимът завърши осми миналия сезон. Договорът му с „Берое“ е за две плюс една година и на него ще се разчита да продължи възходящата линия на развитие на отбора. Целта през новия сезон е утвърждаване във Висшата лига, а до края на контракта на Тасев амбициите се за влизане в Суперлигата.