Бъдещи “Златни момичета” на лагер в Стара Загора

За първи път Стара Загора е домакин на лагер на проекто – олимпийското звено, организиран от Българската федерация по художествена гимнастика. В двудневните тренировъчни занимания треньорската комисия към федерацията включи 13 деца, от които две са от старозагорски клубове. При състезателките, родени през 2005 година, е включена Христомира Ченгизова от клуб “Елит”, а при набор 2006 г. в групата е Виктория Пенева от “Импала”.

Целта е проследяване развитието на състезателките, включени в звеното, уеднаквяване техниката на изпълнение на упражнения с тяло и уред, усвояване на допълнителни умения чрез танци, йога, игри и др.

Освен от Кремена Искренова, специализираните занимания по худ.гимнастика се водят още от Валя Машова и Леонида Кацамунска, които също са членове на Треньорската комисия при БФХГ.

За грациите са организирани балетен клас с прима-балерината от Старозагоската опера Анелия Димитрова, йога занимания под ръководството на Труфка Иванова, тренировки по акробатика с треньор майстора на спорта Донка Явашева, както и клас по актьорско майсторство, воден от Елена Азалова.