Националките до 20 години идват на едномесечен лагер в Стара Загора

Женският нацинален отбор на България до 20 години ще проведе в Стара Загора финалния етап от подговотвката си за Европейското първенство в Румъния от 7 до 15 юли. Лагерът на тима, воден от старши треньора Таня Гатева с помощник Лилия Георгиева, ще започне на 5 юни, като в рамките на месец ще бъдат изиграни 6 контролни срещи. На 16 и 17 юни съперник ще бъде отборът на Гърция. На 23 и 24 юни в Стара Загора са предвидени контроли с връстничките им от Румъния. Двата отбора ще се срещнат още веднъж, непосредствено преди шампионата в Румъния на 3 и 4 юли.
Треньорът Таня Гатева, която е наставник и на женския „Берое“ ще разчита на 16 момичета, от които 6 са именно от старозагорския отбор.
Ето и 16-те момичета, които ще започнат подготовка на 5 юни: Карина Константинова, Стефани Пендова, Гергана Иванова, Виктория Иванова, Александра Петрова, Петя Бояджиева, Клаудия Цанкова, Преслава Колева, Радина Живачка, Весела Танчева, Христина Гераскова, Цветелина Димитрова, Юлияна Вълчева, Янина Тодорова, Катрин Стоичкова и Анна Раденкова.