Над 180 деца се бориха пред очите на големия Станчо Колев

За трета поредна година старозагорският клуб „Берое“ и община Стара Загора организират турнир по борба за подрастващи за приза „Станчо Колев“, като интересът към надпреварата расте с всяко следващо издание. Над 180 бяха състезателите при момчетата и момичетата – представители на 19 клуба от цялата страна, които бяха разделени в 2 възрастови групи – подготвителна група от 1 до 4 клас и деца 5-6 клас.
Най-многобройно бе участието на клуба-домакин „Берое“ – над 35 млади борци, които спечелиха 14 медала в различните категории. Организаторите връчиха индивидуални награди на Георги Тодоров от клуб „Енергетик“ Гълъбово, който стана шампион в подготвителната група до 33 кг – за най-перспективен състезател, както и на шампионката при момичетата до 26 кг Даяна Стойчева от клуб „Берое“. Специалният приз на името на Станчо Колев отиде в ръцете на Тихомир Стоянов от „Берое“, който взе златния медал в категория до 36 кг в подготвителната група.

Схватките в залата на бившата УСШ в Стара Загора с интерес изгледа и самият Станчо Колев, който е почетен гражданин на Стара Загора, многократен шампион и медалист от национални и международни турнири, Световни първенства и Олипмпийски игри.

Треньорът в СК „Берое“ Димо Христов разкри, че в клуба са изготвили проект за изграждане на трибуни с 300 до 500 седящи места в залата на УСШ, който е представен пред общинското ръководство и очаква одобрение.