Концерт на „Оратница” в Казанлък

Намират се през 2009-а и започват да свирят на улицата, но още същата година – и преди изобщо да имат каквото и да било име, уреждат първия си официален концерт. Няколко дни след него стават Оратница.

Ето първите им думи след като решиха да са част от Осмото издание на Еко фест в гр. Казанлък:

“Ние сме Иван, Петър, Георги и Християн от група Оратница и се вдъхновяваме от българския фолклор. Харесваме и много различни акустични и електронни музикални жанрове и това се отразява в музиката ни. Свирим на диджериду, тъпан, кахон, гайда, клавиши и пеем (поне двама от нас). Най-много обичаме да импровизираме.Нещо като ДоброволциТЕ сме, за нас доброволчеството е свобода. Имаме радостта да участваме на Еко фестивала в град Казанлък, заедно с международния доброволчески екип на МЦР-Взаимопомощ. Смятаме, че трябва да има повече инициативи, които да насърчават будното ни общо съзнание за близост с природата и нейното опазване. Да се стараем да не сме във вреда на околната ни среда, за да я оставим така и на идните пололения. Елате да попеем, потанцуваме и дано да вдъхновим международните доброволции да се радват на българската музика, и всички заедно да ценим гората и да пазим чисти селото и града.”

Концерта ще е на 07.07.2018 г., в рамките на Еко фестивал 2018, организиран от младежката организация МЦР-Взаимопомощ, по Проект „Дълбоки корени” в който Община Казанлък е асоцииран партньор.
Място: До тенис кортовете, след стадиона посока с. Енина, час: 22:00
По подробна програма на фестивала можете да откриете в групата Еко панаир Копринка 2011-2018 в фейсбук.