Кметът на Казанлък участва в награждаването на сдружение „Бъдеще за децата“

Галина Стоянова участва в официалната церемония по връчване на годишните награди на сдружение „Бъдеще за децата“, което се състоя в Музея на розата.

Кметът на Община Казанлък поздрави за активната дейност директора на сдружението Мария Гинева с един от почетните символи на Казанлък, защото: “Прави така, че кръгът от приятели на децата да става все по-голям! Много е голяма подкрепата на Общината за социалните услуги, но без подкрепата на хората, на специалистите, които работят в центровете наистина не бихме постигнали всичко!“, благодари Галина Стоянова и сподели, че лично гостува при тези деца и е зареждащо за самия гост. Тя прикани в центровете и защитените жилища присъстващите да гостуват по-често.

Кметът на Казанлък връчи наградата в категория „Бизнес с кауза“, която получи строителната фирма „Нешстрой“ ЕООД за подкрепата си към децата. В категорията „Обществена личност“, чиито носител преди време е самата Галина Стоянова, бе отличена Гинка Щерева, омбудсман на Казанлък за своята работа с подрастващите. В категорията с най-много номинации „Приятел на детето“ приза получи Димитър Гайдаров – диригент, композитор и музикант, отдаден на фолклора и децата за активната си работа с Центровете. По време на церемонията, в която участваха Петя Чакърова – заместник областен управител, изпълнителният директор на сдружението Мария Гинева и изпълнителният директор на Фондация „Сийдър“ Александрина Димитрова с връчване на плакети бяха отличени и три инициативи на доброволци: „Сладки за Цеци“, гражданска инициатива в подкрепа на Центровете за настаняване от семеен тип и рокерите от мото клуб „Черните рози“.

Право на номинация са имали всички организации, които работят с деца – училища и детски градини, клубове, читалища, медии, детски центрове и социални услуги. Номинациите бяха в общо четири категории: „Обществена личност”, „Бизнес с кауза”, „Приятел на детето” и „Кампания“. Журито, определило наградите включваше представители на сдружение „Бъдеще за децата“, Фондация „Сийдър“, Община Казанлък и местните медии, които трябваше да отсеят измежду общо 19 получени предложения за награди.

Наградата „Бъдеще за децата“ е учредена през 2015г. от сдружението, за да поощрява дарителството и доброволчеството в подкрепа на каузата „За децата на Казанлък!”. Организацията помага на над 120 деца и техните семейства в риск, чрез двете общински услуги – Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция, които управлява.

Тазгодишните награди са организирани със съдействието но Община Казанлък и партньорството на Фондация „Сийдър”.