Градското дерби между “Берое” и “Верея” ще е в третия кръг

„Берое“ ще гостува на „Славия“, а „Верея“ ще бъде домакин на „Септември“ в първия кръг на новия сезон в Първа професионална лига. Това отреди тегленият днес жребий в Националната футболна база в Бояна. Първенството стартира на 20 юли и в него ще вземат участие 14 отбора.

Новият футболен сезон в Първа лига по нищо няма да се различава като регламент от предишните два. Редовният сезон ще е от 26 кръга, след което идва ред на плейофите по схемата от изминалото първенство.
В първия кръг на 20 юли „Берое“ ще гостува на „Славия“, а седмица по-късно под Аязмото предстои тежък сблъсък срещу шампиона „Лудогорец“. Следва градско дерби с „Верея“ и „Битката за Тракия“ срещу „Ботев“ Пд. В петия кръг е предвидена визита на „Черно море“, а в шестия – домакински мач срещу „Ботев“ Враца. Програмата за седмия изпраща „Берое“ на Герена срещу „Левски“, а след това в Стара Загора гостува „Септември“. Между 9 и 11 кръг беройци си изправят последователно срещу „Етър“, „Дунав“ и „Локомотив“ Пд, а последните 2 срещи от редовния сезон ще бъдат гостуване на „Витоша“ и домакинство на ЦСКА.
„Верея“ от своя страна започва сезона с домакинство срещу „Септември“ и гостуване на „Етър“ ВТ. След мача с „Берое“ в третия кръг предстоят визита на „Локомотив“ Пд и мач у дома срещу „Витоша“. Следва поредица от трудни мачове срещу ЦСКА, „Славия“ и „Лудогорец“ преди двете поредни домакинства – на „Дунав“ и на „Ботев“ Враца. 11-ия мач от шампионата за „Верея“ ще е във Варна – срещу „Черно море“, след което на „Трейс Арена“ ще гостува „Ботев“ Враца. Последната среща е в София срещу „Левски“.