„Верея“ започна подготовка с нов треньор и почти нов отбор

Група от 16 полеви играчи и 4 вратари изведе новият старши треньор на „Верея“ Иван Колев на първата тренировка на тима. Помощници на Колев ще са Елиаш Да Силва , който вероятно ще прекрати състезателната си кариера и Даниел Демирев, а Стоян Колев ще подготвя вратарите. “Най-важното нещо е да сглобим боеспособен отбор и да проведем добра подготовка, а едва след това да говорим за цели”, сподели Колев на първата си пресконференция.

От миналогодишният състав тренираха вратарите Богомил Цинцарски, Пламен Колев, Иво Иванов, Илия Мунин, Здравко Илиев, Симеон Мечев, Милен Танев, Антон Огнянов, Атанас Панов и Денислав Станчев.
Новите футболисти, които се включиха в първото занимание са:
Вратари  – Георги Георгиев (Пирин), Лоугън (Ботев , Гълъбово);
Гръцките защитници Теофилуд Корупис, Василис Потанидис и Константинос Ципрас.
Халфовете Димитър Трайков (Ботев, Гълъбово), Цветомир Вачев (Локомотив Горна Оряховица) и Ангел Максимов (юноша на Славия, Рилски спортист), както и френския нападател Жил Лоусън (Созопол). С тима отново тренира и македонският таран Десин.
От 15 до 29 юни “Верея” ще тренира на клубната си база в града на липите, като през този период е предвиден и лагер на Старозагорски минерални бани, както и контроли срещу „Литекс“ и Ботев Пд.
Втората част от подготовката ще протече в Марибор , Словения от 2 до 12 юли, където в приятелски мачове верейци ще срещнат на 3 юли Чукарички  (Сърбия) или Зоря (Украйна) и на 6 юли – Хайдук (Хърватия). Съперниците за останалите две контроли за 9 и 11 юли ще бъдат обявени по-късно.