България U20 с две победи срещу Гърция

Българският национален отбор по баскетбол за жени до 20 години записа 2 победи срещу Гърция в приятелски срещи, част от подготовката на тима за Европейското първенство в Румъния през юли. Следващите 2 проверки на тима ще са в събота и неделя в Стара Загора срещу Румъния.

В първата контрола между женските отбори на България и Гърция до 20 години българските националки, водени от треньор на „Берое“ Таня Гатева, спечелиха 69:62 в столичната зала “Триадица”.
Домакините дръпнаха с 6 точки в началото, гъркините изравниха, а до края на полувреме отново родните националки излязоха напред с 9 точки. През второто полувреме гостите така и на успяха да се доближат на по-малко от 6 точки, въпреки серизното темпо, което опитаха да наложат.
Баскетболистките на „Берое“ Петя Бояджиева и Гергана Иванова бяха най-резултатни за българския отбор съответно с 24 и 12 точки, а Елена Цинеке отбеляза 15 за Гърция.
Отново Бояджиева и Иванова бяха в основата на доброто представяне на селекцията на Таня Гатева и във втората проверка. В нея гъркините поведоха с 19:12 след първата четвърт, но убийствена втора част за българките обърна резултата до 27:22. Нов обрат изведе гостите с 2 точки напред преди последната четвърт, в която след силни изяви на Гергана Иванова и Карина Костантинова България стигна до победата с 57:53.
Българският тим продължава лагера си в Стара Загора. В събота и неделя, от 18:00 и 12:00 ч. излиза срещу Румъния в нови 2 приятелски срещи.