Титла за Елеонора Драгиева, казанлъчанин грабна три медала от Държавното до 20 години

Елеонора Драгиева от старозагорския клуб по лека атлетика „Берое“ спечели титлата в скока на височина при девойките на националния шампионат за юноши и девойки под 20 години. Тя грабна златото с резултат от 165 см.

Драгиева нямаше проблеми на 150 и 155 см, като ги скочи от раз, докато на 160 й трябваха 2 излизания в сектора. Драгиева се справи и със 165 още при първия си опит, но след това на три пъти събори летвата на 170. Среброто с по 160 см поделиха миналогодишната шампионка във възрастта Валерия Кадийска (Пауталия-Кюстендил) и една от трите сребърни медалистки от 2017 г. Преслава Пачеманова (Хеброс-Харманли).
В състезанието при юношите се наложи Браян Пейчев (Спартак-Плевен) с 200 см, а извън класирането Михаил Иванов (Берое-Ст.Загора), брат на най-добрия ни състезател при мъжете в дисциплината в момента Тихомир Иванов, подобри с 5 см личния си рекорд и постигна 213 см.
В щафетата на 4 по 100 метра при юношите беройската щафета е 4-та, а на 4 по 400 метра – пета.
Валентин Цветков от казанлъшкия клуб „Цветанка Христова“ е национален шампион в тласкането на гюле и хвърлянето на копие, както и втори на диск. Съотборникът му Алекс Топалов е носител на бронзов медал при тласкачите на гюле.