Над 80 млади футболисти участват в Ювентус джуниър камп в Стара Загора

Второто издание на лицензирания тренировъчен лагер Ювентус джуниър камп на най-известния и успешен италиански футболен клуб „Ювентус” бе открито официално днес в Стара Загора. Участниците в лагера се събраха на тренировъчния терен на спортен комплекс „Берое“.
Официалната церемония започна с програма на мажоретни състави и ансамбъл „Траянци“ от Центъра за подкрепа за личностно развитие към Община Стара Загора, както и с изпълнения на танцов състав „Тракийче“.

„От името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров Ви приветствам с добре дошли в нашия град, който е с хилядолетна история и дългогодишни традиции във футбола. Благодарим на организаторите за високата оценка на нашата спортна база. Пожелавам на всички млади футболисти да извлекат максимума от участието си в лагера. Надявам се, че те ще бъдат бъдещето на България във футбола“, каза при откриването Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора.
Станислав Желязков, изпълнителен директор на Детска футболна академия „Комета“, благодари на Община Стара Загора за домакинството и на футболния гранд „Ювентус“ и пожела успешен старт на проявата.

Ръководителят на италианския треньорски екип Рожина Миха каза, че второто му посещение в България започва добре и се надява догодина отново да е тук.
В лагера участват над 80 деца, половината от които са от Старозагорска област. Тук има и млади футболисти от Видин, София, Хасково и други градове от страната.
„Очаквам да се забавлявам, да бъде весело, да се запозная с други деца. Надявам се да науча много от треньорите . „Ювентус“ е голям отбор, много пъти шампион на Италия, аз следя мачовете редовно“, сподели 13-годишният Любомир Митев от София.

Второто издание на лицензирания лагер продължава до 29 юни и ще завърши с официално награждаване и треньорска конференция с участието на италиански и български футболни треньори.

Днес ще се проведат две тренировки на стадиона, след което следват обяд, почивка и учебна видео-сесия за участниците в Ювентус джуниър камп.