Педро се сбогува с “Берое” и се обяви за играч на “Алтай”

Педро Еуженио може да се счита за ново попълнение на турския “Алтай”, след като преди минути самият играч публикува снимка, на която позира с шалче и екип на новия си тим, в компанията на агента Радостин Василев и шефовете на клуба от южната ни съседка. По-рано днес португалецът отпътува за Измир, където явно бързо се е договорил за личните си условия и оттук насетне предстои трансферът просто да бъде официализиран на ниво клуб-клуб. Очаква се до ден-два турският клуб да извърши плащане на откупната клауза на Педро от 60 000 евро по сметката на “Берое” и да придобие трансферните  права на 28-годишния футболист.

“Берое, благодаря ти за страхотната година, която изкарахме заедно. Благодарен съм на съотборниците си, на треньорите и на всички хора в клуба. Специални благодарности на Валентин Грудев и Илко Русев за всичко, което сториха за мен от първия ми ден в отбора”, написа голмайсторът на заралии през миналия сезон в профила си във фейсбук. По-късно той добави “Официален трансфер. Ново приключение, нов живот, нов град – Измир, ново бъдеще, нови съотборници, нов отбор, нов треньор, нов договор. Това е подаръкът ми за рождения ми ден. Благодаря на господин Радостин Василев за всичко”, както Измир и Турция, отбелязани чрез популярните в социалните мрежи хаштагове.

В “Алтай” Педро ще бъде съотборник с доскоршния защитник на “Берое” Иван Иванов, който бе привлечен в новака в турската Втора лига в началото на месеца.