Спас Панчев да освободи мястото в 44 НС за следващия от листата в Стара Загора

Областният съвет на БСП остро осъжда поведението на народния представител от 27 МИР Спас Янев Панчев. Поведението му е знак за отстъпления от предизборни ангажименти и категорична подмяна на идентичност и цели на коалиция „БСП за България”, с чиято листа влезе в 44 НС.”, се казва в Позиция, приета на заседание на Изпълнителното бюро.

„БСП за България” обяви на Парламентарните избори преди повече от година, че ще бъде алтернатива и твърда опозиция на управляващите в Народното събрание.

В Позицията се казва още:

Предвид коренно различните ни идеи за развитието на България с ПП ГЕРБ, ние сме против неговите заявени намерения за компромиси по политики с тази партия. Убедени сме, че обществената подкрепа, която има „БСП за България” изключва компромисни действия с нашия основен политически противник ПП ГЕРБ.

Заставаме твърдо зад решението на Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на „БСП за България” относно изключването от коалицията на ЗС “Александър Стамболийски”. Настояваме депутатът Спас Панчев да напусне парламента и да освободи мястото за следващия от листата в Стара Загора.

Това поискаха в декларации и партийните органи в Стара Загора, Казанлък, Братя Даскалови и др.