“Берое” не се даде на “Анортозис”

„Берое“ завърши подготвителния си лагер в Банско с равенство 1:1 срещу кипърския гранд „Анортозис“.
Гостите водеха играта през първото полувреме, но старозагорци се защитаваха добре и не допуснаха реални опасносности пред Душан Перниш. На словашкият вратар му се наложи да се намесва единствено в самия край на първата част, когато Шилденфелд отправи удар с глава.
Две минути след подновяването на играта Качарава овладя центрирана в наказателното поле топка и се разписа с удар от малкото накзателно поле – 0:1.
Едва след попадението „Берое“ вдигна оборотите и притисна своя съперник. В 51-та минута Камбуров изведе Цонев на стрелкова позиция, но стражът на кипърския тим успя да избие удара на последния в корнер.
В 65-та минута Меска намери Цонев пред наказателното поле, а той изведе Василев на удобна позиция. Ударът на Василев обаче мина на сантиметри от гредата.
Малко след това двата тима се спречкаха на терена и в крайна сметка Цонев и Дуглао бяха отстранени с червени картони.
В 79-та минута „Берое“ организира много добре атака, която доведе до изравнителното попадение. Алфредо отне отлично топката в половината на съперника и комбинира с Минчев, който изведе Меска на стрелкова позиция. Крилото не сбърка, пращайки топката в мрежата с премерен удар – 1:1.
От вторник беройци подновяват тренировки в Стара Загора, където ще подготвят до първия мач от новия сезон в българския шампионат.