100 сигнала от 6 до 8 юли на Горещия телефон на Община Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 6 до 8 юли, са отчетени над 100 сигнала. Граждани са подали информация за над 20 неправилно паркирани МПС в града.

Старозагорка е изразила благодарност към шофьора на автобус от градския транспорт по Линия 34, в неделния ден, за помощ при качването ѝ с бебешка количка в превозното средство.

Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в района на кв. „Железник“, около голям хипермаркет в източната част на града, блок №21 на ул. „Ал. Батенберг’, както и около кръстовището на ул. „Ген. Столетов“ и „Майор Кавалджиев“. Малко пале е намерено изоставено в кашон до блок №72 на ул. „Евлоги Георгиев“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

След проверка по сигнал за силен лай на куче, екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е съставил Акт за установяване на административно нарушение на собственика на животното, което е било вързано в заден двор на закусвалня, в кв. „Казански“.

На жител на село Остра могила е съставен АУАН за разкопаване на тротоарно пространство, без разрешително, за поставяне на тръби.
Съобщено е за необходимост от почистване на района около Мавзолей-костница „19 юлий 1877″.

Над десет са сигналите, които съобщават за шумни компании и слушане на музика на открито в тъмната част на деня, както и за шум от заведения и ремонтни дейности.
След получена информация на Горещия телефон са отремонтирани паркомати, лампи от уличното осветление. Премахнати са изсъхнали и паднали клони. Работи се по отстраняване на повреда на информационно табло на градския транспорт в кв. „Три чучура“.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.