Мирела Демирева спря доминацията на Ласицкене (ВИДЕО)

Олимпийската вицешампионка от Рио 2016 Мирела Демирева продължава с престижните класирания през този сезон в скока на височина. Състезателката на старозагорския клуб по лека атлетика „Берое“ постигна първа победа в турнирите от Диамантената лига с резултат от 1.94 метра в мароканската столица Рабат. Припомняме, че на 10 юни Демирева преодоля 2.00 метра от третия си опит на турнира от Диамантената лига в Стокхолм, регистрирайки най-добрия скок в кариерата си. Българката обаче остана втора в шведската столица, докато в Рабат триумфира с по-слаб резултат.
Демирева сложи край на невероятната серия на световната шампионка Мария Ласицкене, която имаше 45 поредни победи от 2016 година насам. Рускинята преодоля едва 1.90 метра и остана трета в крайното класиране след втората Юлия Левченко.

Украинката скочи 1.94 метра, но от втория опит, а Демирева го направи от първия, което ѝ осигури успеха. Българката се пробва и на 2.02 метра, но направи три неуспешни опита. Следващият старт на Мирела ще бъде в края на седмицата на стадион „Берое“ в Стара Загора, който ще приеме Балканиадата по лека атлетика за мъже и жени.