Бронз за България от Eurofanz 2018

Българският отбор на футболните фенове достигна до полуфинал на тазгодишното издание на международния аматьорски турнир за футболни привърженици Eurofanz. Турнирът се проведе традиционно в град Лвов, Украйна с участието на 21 европейски отбора, които бяха разделени в 7 групи от по 3. Сънародниците ни се представиха отлично в своята група, като заеха първото място с пълен актив от точки след победи над „Хелзинки“ и „Динамо Минск“. Следващата фаза бе премината със служебна победа над Словакия, а на 1/4-финалите българският тим отново се изправи срещу „Динамо Минск“ и спечели с 4:0.
На полуфиналите последва среща с коравия отбор на Румъния, в която шансът обърна гръб на лъвовете и след куп пропуски и 3 греди в крайна сметка северните ни съседи се класираха за финал, който впоследствие спечелиха, а за България останаха бронзовите медали.
Отборът ни обединява футболни фенове на няколко български клуба, сред които и трима привърженици на „Берое“ от Стара Загора. Това са Георги Динев, Димитър Димитров и Васил Минев.

Българският отбор е трикратен шампион в първенството за футболни фенове Eurofanz – през 2013 г, 2014 г. и през 2015 г.
Средствата за участие на българските фенове са осигурени от БФС и по проекта „Диалог с привържениците: 2020 и след това”.