Силен „Берое“ изпусна „Лудогорец“

„Берое“ и „Лудогорец“ поделиха по 1 точка, след като в мач от II кръг на ППЛ завършиха при равенство 1:1. Двата тима изиграха динамичен, двуостър и интересен двубой на стадиона под Аязмото, а домакините от Стара Загора могат да съжаляват за победата, тъй като изпуснаха няколко отлични шанса пред вратата на тима от Разград.
Още във 2-рата минута Борислав Цонев разтресе напречната греда на Ренан, а в 10-ата минута отново Цонев шутира, но и този път топката не се озова в мрежата.
В средата на полувремето Марселиньо стреля опасно от пряк свободен удар. Последваха още 2 положения за „Берое“ – удар с глава на Мартин Райнов и ситуация пред крилото Мешка, при която останаха сериозни съмнения за дузпа. Малко преди паузата Перниш отби акробатично изстрел на Жоао Пауло.
Гостите започнаха по-активно втората част и при третото си по-опасно слизане към вртата на „Берое“ откриха резултата. В 58-та минута бърза атака отляво завърши с пас на Сисиньо към Марселиньо, който с плътен удар от границата на малкото наказателно поле се разписа за 0:1.
Четири минути след това „Берое“ изравни. След добра атака за домакините Цветков получи кълбото от Цонев и бе съборен, но топката попадна в Райнов, който се разписа с убийствен удар от около 25 м в горния десен ъгъл – 1:1.

В третия кръг „Берое“ среща „Верея“ на ст. „Трейс Арена“ в градското дерби на Стара Загора.