Национална асоциация “Подкрепа за кърмене” отбелязва Световна седмица на кърменето 2018г. в Стара Загора

По повод Световната седмица на кърменето, която се отбелязва за 26 път в световен мащаб, в Стара Загора открихме инициативите си с представянето на книгата “Всичко за кърменето” на Христина Янева – Хедра. Хедра е сертифициран от международния борд консултант по кърмене, съосновател и член на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене”, майка на две деца и създател на блога „Кърменето като начин на живот”. Съпътстващ лектор и преподавател е на обученията за медицински лица и доброволни консултанти по кърмене, организирани от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене”, както и на други мероприятия, насочени към децата.

Домакин на срещата беше Регионална библиотека “Захарий Княжески” . В изключително приятната обстановка имахме възможност да чуем разказа на Хедра около написването на книгата и. Дискусията продължи дълго, а възможност да зададат въпросите си имаха всички присъстващи. За нас, организаторите, беше чест, че освен бъдещи и настоящи майки, в залата присъстваха и акушерки. От Национална асоциация “Подкрепа за кърмене” вярваме, че едва когато се обединят усилията на болничните заведения, медицинските специалисти, неправителствените организации, държавата на институционално ниво, обществото, майките и семействата ще получават достатъчна грижа и подкрепа. Защото кърменето е основата на живота.

Следващото събитие, с което ще отбележим Световната седмица на кърменето 2018 г. е откриване на Благотворителната изложба “Beauty” в Къщата на Арх. Хр. Димов. ИЗложбата ще бъде открита на 01.08.2018 г., в сряда, в 17.30 часа, а експозицията ще може да се посети до 11 Август. Кадрите са създадени с благотворителна цел , за набиране на средства в подкрепа на различни събития на Национална асоциация “Подкрепа за кърмене”. “Beauty” е самостоятелна изложба на прекрасната Савина Дилова. Една артистична, вдъхновяваща и позитивна млада авторка, която гали сетивата с разкошните си снимки в класическо черно-бяло на преплитащи се образи. Тази изложба е много специална, тъй като е в подкрепа на кърмещите майки и тези, които желаят да кърмят! Савина е фотограф, художник и консултант по кърмене, автор, чието творчество засяга теми като любов и семейство. По време на откриването на изложбата ще има възможност за среща и индивидуални консултации с доброволните консултанти от града ни, а децата са добре дошли!
Събраните средства ще бъдат дарени на Национална асоциация “Подкрепа за кърмене”.