Два бързи трансфера в БК „Берое“ – мъже

С два трансфера в рамките на 3 дни започна лятната селекция на мъжкия баскетболен отбор на „Берое“. Към старозагорският тим се присъединиха центърът Станислав Ваклинов и гардът Ивайло Тонев.
Това ще е вторият престой на 29-годишния Ваклинов в тима от Стара Загора след сезон 2015/2016, когато спечели бронзов медал от турнира за Купата на България и достигна до полуфинал за Балканската лига.
В кариерата си 207-сантиметровият баскетболист е играл още за отборите на „Рилски спортист“, „Балкан“, „Спартак“ Плевен и за последно в пловдивския „Академик“. Центърът от години е част и от националния отбор на България, където играе под ръководството на треньора на „Берое“ Любо Минчев.
19-годишният Ивайло Тонев също ще бъде част от баскетболния отбор на „Берое“ през новия сезон. Младият атакуващ гард идва от отбора на ЦСКА, въпреки че е възпитаник е на хасковската баскетболна школа. Висок е 198 сантиметра и е неизменна част от националните гарнитури до 18 и до 20 годишна възраст.
През изминалия сезон Ивайло Тончев участва в 18 срещи за ЦСКА, в които престоява средно по 28.1 минути на игрището. За това време отбелязва средно по 18.2 точки.