„Берое“ взе без проблеми дербито на Стара Загора

„Берое“ победи „Верея“ с 2:0 като символичен гост на стадион „Трейс Арена“ и така спечели дербито на Стара Загора от третия кръг на Първа лига.
След относително равностойни първи десетина минути „зелено-белите“ наложиха тотален контрол над събитията на терена, който на практика не изпуснаха до самия край на срещата.
Резултатът бе открит в 21-вата, когато капитанът на „Берое“ се оказа непокрит на метри от вратата на „Верея“ и след центриране на Борислав Цонев, с глава прати топката в мрежата на Георги Георгиев. Две минути по-късно отново Райнов бе близо до гола, но гредата спаси верейци. В 39-ата Антон Огнянов отправи първия по-сериозен шут по посока вратата на противника, а до края на полувремето последваха два пропуска за „Берое“ – първо на Меска и още една греда след изстрел на Ерол Алкан.
В първите минути след почивката „Верея“ опита да се противопостави на съперника, но играчите на Иван Колев трудно организираха своите атаки и нямаха ясна идея как да действат в завършващата фаза на нападенията си. Беройци търпеливо дочакаха шанса си да решат мача с втори гол и това се случи в 65-ата минута, когато Мартин Камбуров от пряк свободен удар прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на Георгиев.

В четвъртия кръг от първенството на Първа лига „Верея“ ще гостува на „Локомотив“ в Пловдив в петък, а в събота „Берое“ приема „Ботев“ в битката за Тракия.

Снимка: beroe.bg