Представители на институции се срещнаха с деца от кръжока по конструиране

Областният управител Гергана Микова се срещна днес в сградата на РД ПБЗН, Стара Загора, с деца от кръжока по конструиране към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Чирпан. Момчетата са изработили сами 4 пожарни табла, оборудвани с тупалка с гума и инструмент за просека. На таблата с големи букви и цифри е изписан и телефонът 112, на който гражданите трябва да звънят при пожар.

Учениците от Чирпан се занимават от две години с конструиране. Приоритет в дейността им е опазването на горите и природата. Първоначално никое от тях не е имало умения да боядисва, да кове пирони или да сглобява, но днес вече те са опитни майстори. С удоволствие посещават курса и през лятото. Като видели професионално направените табла, от кметството на с. Медово ги поканили да изработят информационни табели за екопътека край селото. Къщичка на Баба Яга в градския парк на Чирпан е другото предизвикателство, с което ще се заемат през есента малките майстори.

Директорът на Държавно горско стопанство Стара Загора Иван Чергеланов, който също присъства на срещата с децата, изрази готовност да осигури необходимите материали за направа на пирографирани указателни табели, които също ще бъдат поставени на определени места в горите в региона.
Комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН, благодари на учениците за тяхната съпричастност към дейностите по опазването на горите от пожари. Пожарникари от дирекцията показаха на момчетата как функционира специализиран противопожарен автомобил и им позволиха да се качат на него.
Г-жа Микова пожела на децата и техния преподавател предстоящата учебна година да бъде успешна и обеща да посети техния кръжок, за да види на място нещата, които децата създават със своите ръце.