Волейболните националки търсят дом на талисмана Айра

Капитанът на женския волейболен тим на „Берое“ Веселина Григорова и съотборничките и в националния отбор на България продължават подготовката си за предстоящото световното първенство в Япония с лагер на Панагюрище, който започна на 30 юли. Деветнадесет момичета от разширения състав водят подготовка, а заниманията със старши-треньора Иван Петков се провеждат в местната зала “Арена Асарел”.
Именно в тази зала тимът на България приема Белгия за първите си контроли преди световното първенсво. Приятелските мачове са на 9 и 10 август, от 18:00 ч. Те са официални контроли и са открити за всички любители на волейбола.
В навечерието на двубоите се появи любопитната информация, че се  търси стопанин за кученце, което националките са намерили пред залата в Панагюрище. Момичетата гледат животинчето от няколко дни, като са се погрижили то да е обезпаразитено и ваксинирано.
Волейболистките са впрегнали всички усилия да намерят дом на малката Айра, която вече е припозната на талисман на трикольорките. Състезателките споделят информацията в групи с подобна насоченост в социалните мрежи и се надяват съвсем скоро да на се намери човек, който да продължи грижите за кученцето.

снимки: bgvolleyball.com