Мирела се класира без много усилия за финала в Берлин

Мирела Демирева се класира безпроблемно за финала в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин.
Квалификацията се разви по отличен начин за представителката на СКЛА „Берое“, която защитава сребърния си медал от Амстердам 2016. Демирева бе в група „А“ и направи само два опита в състезанието, след като от раз се справи със 186 см и 190 см, а преди това тя пропусна началните височини от 176 см и 181 см.
На атлетките не им се наложи да скачат на квалификационната норма от 192 см, тъй като организаторите допуснаха на финала всички 11 състезателки, които се справиха със 190 см, а освен това още три, които нямаха фаулове до тази кота имаха късмет да продължат към надпреварата в петък вечер.
Единствената изненада бе отпадането на италианката Елена Валортигара, която през сезона има 202 см, но в Берлин на три пъти събори летвата от височина 190 см.
„Нямам стратегия за финала. Ще преценя състезанието на момента, но нямам да действам по-различно от както действах през сезона. В крайна сметка това съм аз, все пак аз ще скачам. Смятам, че така ще съм най-успешна. От уважение към себе си, към близките ми, към екипа ми, аз ще скачам за първо място. Познавам се, знам си потенциала, знам, че мога да стана първа и ще дам всичко от себе си. Не смятам, че някой има по-големи очаквания от мен самата. Така че мога да се справя със всичко”, сподели Мирела Демирева минути след успешната квалификация.