Масовият спорт е добра традиция в „Мини Марица-изток“ ЕАД

Спортен празник за Деня на покровителя на миньорския труд св. Иван Рилски се проведе на 15 август в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Изпълнителният директор на дружеството Андон Андонов и неговият екип и кметът на община Раднево Теньо Тенев, заедно с работещи в „Мини Марица-изток“ ЕАД, наблюдаваха спортната надпревара. Тя премина в спортсменски дух и партньорство. Футболният турнир беше между отборите на трите рудника и на Управлението на дружеството, а в полувремената състезатели от трите рудника премериха сили по дърпане на въже. Футболните мачове се проведоха в две полувремена по 20 минути с пет минути почивка с отбори в състав 5 плюс 1, с неограничени смени на играчите. Първи се състезаваха отборите на Рудник „Трояново-1“ и Управлението на дружеството, като срещата завърши 4:1. В същото време на второ игрище на стадион „Миньор” в гр. Раднево играха и отборите на Рудник“Трояново-3“ и Рудник „Трояново-Север“ и завършиха 1:4. В спор за третото място отборите на Рудник „Трояново-3“ и на Управлението на дружеството изпълниха дузпи и след петата завършиха с равен резултат 3:3. Наложи се изпълнението на допълнителни дузпи и резултатът беше 4:3 в полза на Рудник „Трояново-3“. На големия финал Рудник „Трояново-1“ и Рудник „Трояново-Север“ завършиха с победител Рудник „Трояново-1“ с резултат 2:1.

Голмайстор на турнира беше Асен Сашев от Рудник „Трояново-1“. Работещи в дружеството бяха и съдиите : Антон Тончев- главен съдия по футбол и въже, Георги Куманов по футбол, главен съдия по дърпане на въже беше Даниел Здравков и Тихомир Кирев по дърпане на въже. Професионален коментар на всички срещи и добро настроение за публиката осигури Славчо Бакърджиев, работещ в Рудник „Трояново-3“.
В почивката между двете полувремена на финалната футболна среща имаше емоционална изненада за публиката – дърпане на въже между деца и родители, участници в турнира. Дърпането на въже предизвика енергичната реакция на публиката и в трите срещи. Купата на първенството взе Рудник“Трояново-3“, втори са Рудник „Трояново-1“. Третото място остана за Рудник „Трояново-Север“. Купите и флагчетата и за двете състезания връчиха изпълнителният директор на дружеството Андон Андонов и кметът на община Раднево Теньо Тенев.
Масовият спорт е добра традиция в „Мини Марица-изток“ ЕАД, доказана във времето.