49 години Гълъбово

Град Гълъбово празнува 49-тия си рожден ден, който ще бъде отбелязан с богата културна и спортна програма.
На 29 август, сряда от 18 и 30 часа в Общината, ще бъде открита изложба от уникални съкровища. Експонатите от изложбата са намерени при разкопките на могила в Гълъбово, по- стара от древната Троя, известна в научните среди като “Култура Гълъбово”, позната на археолозите от цял свят, но малко известна у нас.

На 30 август – четвъртък, известни личности от телевизионни формати, заедно с музикантите Дичо, Спенс, Лео, Играта, Монти и Петя Алекса, в 18:00 часа ще играят благотворително футбол на стадиона, а в 20 часа ще изнесат концерт в Младежки център.
На 31 август – петък от 18 часа на стадиона, приятелски футбол ще играят Ветераните на ФК Ботев Гълъбово срещу Свиленград, а в 20 часа концерт в Младежки център ще изнесе народен оркестър “Орфей”.

На 1 септември – събота, ще се проведе Дамско рали, за майсторско управление на автомобил, всички участнички ще получат по 10 литра гориво, а участие в него могат да вземат дами от цялата страна, в същата събота, но вечерта от 20 часа концерт в Младежки център ще изнесе примата на българския попфолк Глория, заедно дъщеря й Симона. Традиционните народни борби ще се проведат в неделя, на 2-ри септември от 10 часа на стадиона.