Васко Кръпката, Подуене Блус бенд и БТР откриват „BEERфестът“ тази година

На 5 септември, от 19.00 часа, в парк „Загорка“ (поляната, източно от магазин ЛИДЛ), е официалният старт на станалия традиция „BEERфест“. Стара Загора отново ще е Столица на бирата до 8 септември. Ударно ще е началото на феста – български рок и качествено пиво. На сцената ще се качат легендите Васко Кръпката с Подуене Блус бенд и БТР.

5 бара и 4 ресторанта ще са на разположение на посетителите, а всички обекти ще отварят врати в 17.00 ч. и ще работят до 24.00 ч. „BEERфестът“ е под мотото „Когато шофирате, никога не пийте!“, затова е предвидена безплатната автобусна линия, осигурена от „Загорка“ АД, която да откара любителите на бирата до домовете им. Във всеки от дните между 20:30 и 00:00 часа, линията ще се движи на всеки 30 минути, с начална точка Парк „Загорка“ и ще покрие почти цялата територия на града. Линиите от градския транспорт, които могат да ползват, за да стигнат до фестивала, са №3 и №36.

На празника на Съединението – 6 септември, на „BEERфестът“ ще звучат кадифените гласове на Деси Добрева и DIA, които ще поднесат така обичаните етно и народни мотиви. Сръбските „Guns’N’Roses Real Tribute“ и „Queen Real Tribute“ ще добавят и малко рок, и много настроение.
Желанието на организаторите е да привлекат максимален брой хора от всички възрастови групи и да доставят музикално удоволствие на всички посетители. Заключителната вечер – 8 септември, ще предложи българския евъргрийн с изпълненията на обичаните доайени на родната сцена Васил Найденов и Силвия Кацарова.
Организатори на събитието са Община Стара Загора и пивоварна Загорка.
Партньори на фестивала са: хотел „Сити“, „КЕН“ АД и магазини „АЯКС“.

„КЕН“ АД е една от първите частни месопреработвателни компании, създадена през 1991 г. в Стара Загора. По време на „БЕЕРфестът“, всички посетители ще могат да опитат Кренвирш КЕН, Македонска наденица КЕН и Сръбска наденица с топено сирене КЕН, като специалната изненада е представянето за пръв път на новия им продукт – Бяла наденица КЕН, създадена по баварска рецепта обичана от посетителите на прочутите немски бирени празници.

Фирма „Аякс“ е най-големият производител на угоени прасета в България вече 25 години. Вече пет години чрез веригата си от магазини „Аякс“ предлага прясно, охладено, българско месо под мотото – „От фермата до вас“. По случай пет години фирмени магазини “Аякс“, беше пуснат и новият продукт – домашно кюфте, направено само от охладено месо с добавени зеленчуци за аромат и свежест. Освен в петте града – Стара Загора, Нова Загора, Димитровград, Свиленград, Раднево и Казанлък, този нов продукт ще може да се опита и от посетителите на „BEERфестът“ в Стара Загора.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „BEERфестът“ ще откриете на страницата във Facebook: https://www.facebook.com/thebeerfest.