Трети национален фолклорен танцов фестивал – “В сърцето на Тракия”

Организатори:
Община Стара Загора
Народно читалище „Родина-1860”

Скъпи приятели на българските народни ритми,

С радост ви каним на фолклорно събиране в центъра на България, в сърцето на Тракия, в красивата Стара Загора! Очакваме всички, завладяни от магията на българските песни и танци,
които носят Българското в сърцето и ума си!
Цел: Фестивалът „В сърцето на Тракия” дава среща на любителски танцови клубове и формации от цялата страна за съхраняване на нематериалното културно наследство и популяризиране и запазване на българския фолклор.
Право на участие имат всички любителски танцови групи, ансамбли, клубове и непрофесионални формации от цялата страна, изучаващи български народни танци. Няма ограничение на възрастта и броя на участниците.
ФЕСТИВАЛЪТ Е БЕЗ ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ И НЯМА КОНКУРСЕН ХАРАКТЕР!
Представянето на всяка група е с продължителност до 10 мин. и включва хора и/или танци по избор на участващата група. Музикалният съпровод да бъде осигурен на CD, флаш памет или с жива музика.
Разходите за пътни и пребиваване се поемат от участниците.
Групите сами правят заявките си за нощувки.

1 ден – 29 септември 2018 /събота/

ФЕСТИВАЛНА ПРОГРАМА

10.30 часа Парк “Артилерийски”

2 ден – 30 септември 2018 /неделя/

ФЕСТИВАЛНА ПРОГРАМА и
“УЧЕБЕН ЧАС НА ОТКРИТО” –
разучаване на хора от различни фолклорни области
11.00 часа Парк “Артилерийски”
Организаторите осигуряват места за преобличане на съставите и за паркиране на автомобили и автобуси по време на фестивалната програма, като си запазват правото на промени в нея.
Съставите, желаещи да участват във фестивала „В сърцето на Тракия”, нека изпратят заявка на и-мейл: sartze_trakia@abv.bg
Крайният срок на записване е 23.09.2018 г.