От 7 до 9 септември, са отчетени малко над 100 сигнала на Горещия телефон на Община Стара Загора

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 7 до 9 септември, са отчетени малко над 100 сигнала. Граждани са подали информация за над 40 неправилно паркирани МПС.

На гражданин е наложен Акт за установяване на административно нарушение за изхвърляне на строителни отпадъци, след ремонт на жилище, около контейнерите на блок №51 в кв. „Три чучура – юг”.

За бездомни кучета е съобщено в района на спортна зала „Стара Загора”, до блок №159 на ул. „Цар Иван Асен II”, както и около Централния пазар. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Извършени са проверки по сигнали за силен лай от домашни любимци в жилищни сгради.

Десетки старозагорци са се оплакали от струпване на шумни компании в междублокови пространства в тъмната част на деня, както и за деца, играещи навън и вдигащи шум. Близо 10 са и подадените сигнали за силна музика от заведения.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, паркомати, обезопасени са шахти и възстановени компрометирани пътни знаци. Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.