В старозагорско училище посрещат първолаците със специални послания

Преподавателите в първи клас от Основно училище „Кирил Христов“ в Стара Загора са изпратили специални писма и отличителни знаци до своите бъдещи ученици.
„Здравей мило дете!
Може би още не можеш да четеш, но някой възрастен със сигурност ще ти прочете тези редове… Аз съм твоята учителка. Да знаеш само как се радвам, че ще бъдем заедно, и с какво нетърпение те очаквам. Очакват те и твоите нови приятели…Предстоят ти толкова интересни неща! Не си мисли, че учението е трудно нещо, защото аз ще бъда до теб винаги и ще ти помагам. Изпращам ти този знак, за да те разпозная….“, се казва в писмата изпратени до всеки първокласник. Децата, които за пръв път ще прекрачат прага на училището ще бъдат със специални знаци с имената им.
„Вече пета година съм в това училище, чувствам се като у дома си. Тук се работи екипно, всичко прави заедно. Очаквам с трепет новите ученици“, разказа Елена Колева. Тя е учителката на I д клас. За първия учебен ден е приготвила темата „Морско пътешествие“ за децата, които ще обучава и възпитава в следващите години. На дъската е изобразено синьо море, първолаците ще пътуват с кораб, ще преодоляват препятствия по пътя до съкровището. Като стигнат до него ще открият ценни мисли и по една жълтица. „Вълнувам се много, наясно съм, че днешните деца са по-информирани, по-буйни, но се надявам родителите да съдействат“, допълва Колева.
Първокласниците от I в клас пък имат чисто нова интерактивна дъска. „Децата се радват много и с удоволствие работят с тази дъска“, обяснява учителката им Цвети Бойчева. Тя и по-младата й колежка Ралица Петрова вече са подготвили и наредили по чиновете новите учебници и тетрадки за бъдещите си възпитаници. При тях за първия учебен ден ще има игра „Незнайка в училище“ ,със специалното участие на актрисата Елена Азалова.
Общо пет паралелки са първокласниците тази година. И останалите учителки Елена Начева, Марияна Вълчева и Милена Бойчева с трепет очакват своите нови възпитаници.
Тържественото откриване на новата 2018/2019 учебна година ще се състои на 17 септември от 9:00 часа в двора на училището.