Кметът Живко Тодоров се включи в кампанията “Да изчистим България заедно’2018”

За поредна година Община Стара Загора подкрепи кампанията „Да изчистим България заедно”. Днес в почистването на район по пътя за Дъбрава, заедно със служителите на общинската администрация се включи и кметът Живко Тодоров. Около 80 общинари, зам.-кметът Йордан Николов и секретарят Делян Иванов събраха над 140 чувала с отпадъци. Зам.-кметът Иванка Сотирова и персоналът на новоремонтираната ДГ № 58 „Звездица“ почистваха сградата и двора на детското заведение.
Общо 15 села от община Стара Загора заявиха желание да участват в кампанията за есенното почистване. Местните кметове са създали необходимата организация, раздадени са чували и ръкавици. Почистват се паркове, градини и детски площадки.
Още вчера директорката на училището в Хан Аспарухово Станимира Димова организира персонала и родители, които почистиха школския двор и сградата. Бяха събрани 60 чувала отпадъци.
Около 20 души от Туристическо дружество „Сърнена гора“ чистиха днес района на р. Бедечка и езерото. Много граждани заявиха готовност и организация за почистване на междублокови пространства в града. Двайсет души от Фенклуб „Берое“ също чистиха избрано от тях пространство между блоковете.
Вчера директорът на СОУ “Христо Ботев” Александър Буров организира група от 20 души, които събраха от двора и училището около 8 куб. м отпадъци.
За провеждането на кампанията тази есен Община Стара Загора осигури 5 000 полиетиленови чувала и 5 000 чифта ръкавици за еднократна употреба, които са предоставят на желаещите граждани от административните бюра по райони от 8:30 часа до 17:30 часа.
Днес и утре достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“ , до с. Ракитница е свободен за всички транспортни средства, които извозват събраните по време на инициативата отпадъци, вкл. за частни транспортни средства.
Желаещите граждани могат със собствен транспорт да извозват и предават за третиране в Центъра за рециклиране на Регионалния център за управление на отпадъците в с. Ракитница самостоятелно едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели: шкафове, гардероби, легла, вкл. матраци, дивани, фотьойли и други.).
Днес и утре операторът на депото приема за депониране събраните от гражданите отпадъци безвъзмездно и ги третира при минимални такси за Община Стара Загора.
Предвидените за почистване места на територията на Община Стара Загора по избор на гражданите са: междублокови пространства, детски площадки, спортни площадки, паркове и градини.