Млад американски учител ще преподава в Гълъбово

За трета поредна година учениците от Професионалната гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в град Гълъбово ще имат възможност да подобрят езиковите си умения с помощта на американски учител. Благодарение на подкрепата на “КонтурГлобал Марица Изток 3”, които са първите изцяло корпоративни спонсори на учител по международната програма за образователен обмен „Фулбрайт“, Кийгън Скот от Охайо ще продължи да преподава английски език на децата и младежите от Гълъбово и през тази учебна година.

Младият Скот вече има опит в работата с чуждестранни ученици, тъй като преди да пристигне в България през септември 2017 г. и да започне да работи с гълъбовските деца, е преподавал в Грузия. Той е един от 32-мата помощник-учители по английски език по програма „Фулбрайт“ в България през настоящата 2018/2019 учебна година и освен с възпитаниците на ПГЕЕ, ще продължи да работи и с децата и младежите от останалите учебни заведения в Гълъбово.

На официалното тържество по случай откриването на новата учебна година, директорът на гимназията, г-жа Цветковска, специално благодари на “КонтурГлобал Марица Изток 3” за подкрепата, като уточни, че само три професионални гимназии в цяла България, сред които и ПГЕЕ, ще имат уникалната възможност да приемат преподаватели по програмата.

Цветковска обяви, че в знак на признателност за успешното партньорство, ПГЕЕ е номинирала КонтурГлобал Марица Изток 3 за компания, даваща крила на българското образование в тазгодишния конкурс на „Център за приобщаващо образование“ и връчи на Алесандро Морето, директор на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, номинационен плакет от инициативата. Г-н Морето благодари за оказаната чест и изрази задоволството си, че партньорството между гимназията и компанията продължава и тази учебна година, и призова младежите да се възползват от предоставената им възможност за езиково и професионално обучение, да се учат усърдно и прилежно, за да се превърнат в отлични специалисти за енергийния сектор на България.