Прослушване за Детско-юношеска студия “Маргаритки”

Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ – Стара Загора обявява ПРОСЛУШВАНЕ за прием на деца в две направления:

* Балетна школа – приема деца на възраст 5-10 години за попълване на групите. Децата да бъдат облечени в трико (боди), с бял чорапогащник и обути с туфли (цвички). Косите да са вързани на кок (за момичетата). Кандидатите трябва да имат физически данни, чувство за ритъм, артистични заложби и правилна дикция. Подготовка на танц не е необходима, но ако има такъв, музиката трябва да се носи на диск (CD) или флашка.

* Вокална школа – приема деца на възраст 5-14 години. Те трябва да притежават вокални умения – точно интониране, правилна дикция, чувство за ритъм, артистични заложби. Кандидатите трябва да подготвят една песен по избор и да носят музиката на CD носител или флашка.

Прослушването ще се проведе на 22 септември 2018 г. (събота), от 11 до 14 часа за балетна школа и за вокалната школа едновременно в Мизансценна зала в сградата на Държавна опера Стара Загора (от служебен вход).

Поради големия интерес кандидатите трябва да се запишат предварително на e-mail: opera_starazagora@abv.bg , като впишат трите имена, възраст, телефон за връзка и направлението, в което кандидатстват.

Резултатите ще бъдат обявени в списък на 25 септември на таблото на служебен вход в Операта.

За допълнителна информация: тел. 0886 39 49 30 – Радост Младенова-Арабаджиева