Съдът определи „задържане под стража“ за взривилите банкомата в кв. „Железник“

Окръжен съд – Стара Загора определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата молдовци, взривили банкомат преди дни в града.
И тримата са от село Боруга, но живеят в Кишинев.
24-годишният Василе Морару е направил пълни самопризнания. Семеен е с едно дете, очаква второ. В обръщението си към съдията той сподели, че цяла нощ е плакал и се е молил на Бог за прошка. Служебният му защитник адвокат Делян Славов представи исканата от него мярка, а именно парична гаранция и домашен арест, като обвиняемият е предложил да наеме апартамент в града. Близък до него разказа, че лицето държи язовир в Молдова и издържа семейството си от него.
22-годишният Дионис Коджукаро едва днес прави признания. Съжителства с приятелка, която е бременна и също иска да бъде освободен срещу парична гаранция.
30-годишният Александър Хаджи също е направил пълни самопризнания. Баща на три деца. Обитавал е жилище в Пловдив. Служебният му защитник адвокат Андрей Андреев също поиска да бъде освободен срещу парична гаранция.
Лицата признаха съпричастност за обира на банкомат в Казанлък през август и заявиха, че съжаляват за стореното и не биха повторили деянието.
Съдът установи, че осъществяването на престъпленията, за които се води настоящето дело показват освен практически умения за работа с взривни вещества и наличие на висока степен на организираност на действията. С оглед на това има реална опасност лицата да се укрият и да извършат ново престъпление
Решението на Окръжен съд – Стара Загора за определянето на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми може да се обжалва пред Апелативен съд – Пловдив.