„Берое“ привлече Владимир Гаджев

„Берое“ подписа договор с полузащитника Владимир Гаджев. 31-годишният футболист бе свободен агент, след като в края на миналия сезон напусна кипърския „Анортозис“. Новината бе официално потвърдена от официалния сайт на старозагорския клуб.

Владимир Гаджев е роден на 18 юли 1987 година в Пазарджик. Юноша е на „Левски“ София, но едва 17-годишен преминава в гръцкия гранд „Панатинайкос“. Там обаче не успява да се наложи в първия тим и последователно е даван под наем в „Левадиакос“ и „Крит“. През лятото на 2008 г. Гаджев е преотстъпен на „Левски“, а година по-късно подписва постоянен договор със „сините“. През 2010-а той взима и капитанската лента в отбора, която носи на ръката почти през целия се престой на „Герена“ до края на 2015 година. За този период Гаджев изиграва 212 мача за „Левски“, в които отбеляза 28 гола. В началото на 2016 халфът парафира предварителен договор с руския „Кубан“ Краснодар, но заради несигурното финансово състояние на руския клуб контрактът не влиза в сила. Следват успешни проби в английския „Ковънтри“ и сезон и половина с тима в Лига Едно. Там Гаджев бележи 2 попадения в 24 срещи. През лятото на 2017-а подписва едногодишен договор с „Анортозис“. С екипа на кипърския гранд играе 24 двубоя и се разписва веднъж.

За националния отбор на България Владо Гаджев дебютира през 2010 година. Оттогава има общо 29 мача и едно попадение за трикольорите.