Велосипедисти въртяха педали за благородна кауза в Стара Загора

Стара Загора стана част от уникалното уникалното велосипедно предизвикателство „С велосипед до Луната“, чиято идея е да бъде изминато разстоянието от Земята до Луната на велосипед.
Професионалисти и любители се качиха на велосипеди в името на благородна кауза. Километрите, изминати от всеки, сe сумират, за да се достигне дистанцията от 384 400 км. В събитието се включиха 150 състезатели от клубовете в София, Пловдив, Троян, Стара Загора, Нова Загора, Варна, Бургас, Несебър, Габрово, Казанлък и Сливен.
За участие се регистрираха и 70 любители, които сами или щафетно изминаха желан брой обиколки в рамките на 30 минути. Дистанцията, измината от всеки, се прибави към общото постижение до момента.
В края на предизвикателството километрите ще бъдат монетаризирани за каузата „ДЗИ – история с бъдеще“ – висше образование за повече български деца. Програмата на застрахователната компания всяка година подпомага избрани студенти в дългосрочен план чрез осигуряване на месечни стипендии и покриване на таксите им за обучение в рамките на четири години – до завършването на тяхната бакалавърска степен.
Най-добрите от стартовете спечелиха и награди, а зрителите можеха да участват в допълнителни спортни активности на открито.
В награждаването на победителите се включи и ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.