Преди историческото участие на “Берое” в Еврокъп

Баскетболистките на „Берое” проведоха последна тренировка в зала „Сервет Тазгюл” в турския град Мерсин преди днешния си дебютен мач в изключително силния турнир Еврокъп срещу местния „Чукурова”. Срещата започва в 18:00 часа и е първа за двата тима и общо втора в група „Е”, където вече „Боташ” (Турция) победи като гост „Умеа” (Швеция) с 82:65 точки.

Единственият проблем в редиците на „Берое” е свързан с отсъствието на крилото Габриела Николова, която получи контузия в деня преди заминаването за южната ни съседка и треньорът Таня Гатева няма да може да разчита на нея.

„Изправяме се срещу много силен съперник, който разполага с класни състезателки – националки на Турция, Украйна, Испания и Хърватия, с опит в женската НБА и най-добрите европейски първенства. Нормално е да има вълнение преди мача, тъй като това е историческо първо участие на „Берое” в Еврокъп. Подхождаме с необходимото уважение към „Чукурова”, но ще се опитаме да им се противопоставим максимално. Мобилизирани сме и се надявам, че момичетата ще покажат, че могат да играят добър баскетбол”, заяви Гатева часове преди мача с турския тим.