Старозагорски деца обраха наградите в конкурси за рисунки

Малките художници от Детска градина №25 „Ален мак“ в Стара Загора се представиха блестящо в национални конкурси за рисунки, съобщи директорката Меглена Бакърджиева.
В конкурса ,,Аз обичам Черно море”, който се проведе в Несебър, са участвали над 700 деца от цялата страна. Представителите на Детска градина „Ален мак“ са шест и всички имат награди.
С първа награда е отличена рисунката на Дея Костова, три втори награди са връчени на Мартин Христов, Александър Иванов и Даная Донева. Николета Миткова и Виктория Христова са с поощрителни награди.
С отличие се завърна от Кърджали и Виктория Герджикова, която участва в конкурса ,,Вълшебният свят на Родопите”. За рисунката си „Родопско момиче“ тя е получила поощрителна грамота.
„Всички художници са шестгодишни. Не зная дали е натрупване на знания и умения, но изведнъж в четвърта група, децата започнаха да рисуват прекрасно и да се радват на творбите си“, споделя директорката. За това принос имат и учителките, които допълнително работят с талантливите творци.