Старозагорски младежи с кампания за безопасно шофиране и паркиране

Малко преди отбелязването на Световния ден на възпоменание за жертвите на пътни произшествия и в отговор на черната статистика на войната по пътищата, членовете на Младежки общински съвет за тринадесета поредна година ще проведат своята кампания „Мисли за мен, когато шофираш – 13 ”. Тази година тя ще бъде съчетана и с другата им кампания „Мисли за мен, когато паркираш”.
„Целта на кампаниите е да покажем на шофьорите, че ни се живее, че все още има хора, на които им пука, че правилата и законите са, за да се спазват“, обясниха младежите.
а 10.11.2018 година от 10.00 до 16.30 часа на три бензиностанции от местен бизнес, близо 20 доброволци от Младежки общински съвет ще се включат в инициативата.
Младите хора за пореден път ще се опитат да провокират съпричастност към кампанията и толерантност у водачите на моторни превозни средства. Единственото, което трябва да направят шофьорите е да подпишат символична декларация, като по този начин обещават, че през следващата година ще спазват Закона за движение по пътищата, ще бъдат толерантни на пътя и ще спасят поне 1000 човешки живота. Разбира се, това деклариране е изцяло на морален принцип.
Подписалите се получават нагръден знак, флайери и стикери с мотото на кампаниите. Акцията е традиционна и набира все повече сила. Това доказва, че има все повече и повече съвестни водачи в града. За първи път тази кампания бе проведена през 2006 г. Оттогава повече от 7500 шофьори са подкрепили каузата.