Жители на две старозагорски села се срещнаха с представители на три институции

С жителите на две старозагорски села се срещнаха днес председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов и местният обществен посредник Надежда Чакърова – Николова.

В Бъдеще, изнесената приемна се състоя в залата на НЧ „Васил Левски – 1921″. Заедно с кмета на населеното място Иванка Иванова, представителите на трите институции разговаряха с над 20 жители на селото. Те посочиха като основни проблеми на селото затлачените с растителност канавки, нуждата от ремонт на пътната инфраструктура, както и липсата на обособена зала за пенсионерски клуб.

От думите на секретаря на Общината Делян Иванов стана ясно, че обследване на състоянието на канавките край къщите в Бъдеще ще бъде извършено, за да се избегнат проблеми в дъждовния период. Той подчерта, че се предвижда ремонт на библиотеката в читалището, а занапред ще се търси най-добрият вариант за осигуряване на място за клуб на възрастните жители.

„Средствата, с които се рехабилитира инфраструктура в малките населени места идват от Община Стара Загора, а при нас селата са 51, затова няма как наведнъж да бъде свършено всичко, работим поетапно“, обобщи Иванов.

Жителите на Бъдеще поискаха съдействие от институциите за подновяване на пешеходна пътека в центъра, както и за ремонт на тротоарната зона по главния път към Димитровград, който минава през населеното място. Оглед бе направен и на сградата на бившето начално училище, която към момента е неизползваема.

Проблемите, които бяха поставени на дневен ред в Стрелец бяха подобни. Кметът на селото Димитър Димитров посочи, че от навременен ремонт се нуждае сградата за обредни дейности в местния гробищен парк. Рехабилитация предстои на пропадналия мост в селото, както и почистване на затлачени канавки и отводнителни канали.

Омбудсманът Надежда Чакърова – Николова пое ангажимент да се обърне към електроразпределителното дружество, заради зачестили токови удари и непостоянно подаване на електричество. Жителите на селото сигнализираха още за неспазване на графика на автобусите през празничните дни.

И в двете населени места днес бяха доставени пейки, които да бъдат поставени в централните пространства около кметствата. В Стрелец ще бъдат монтирани и врати за футбол.

Инициативата за изнесените приемни на представителите на местното самоуправление и омбудсмана продължават и през следващия месец.