Ден на отворените сърца в комплекса за социални услуги за деца и семейства

На 15.11, четвъртък, ще се проведе Ден на отворените сърца в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в гр. Стара Загора на ул. „Христо Ботев” 205.

Събитието е част от кампания в подкрепа на толерантността, която се провежда по инициатива на Фондация „Мисия Криле”, гр Стара Загора, благодарение и на два проекта – „Нещо различно”, с финансовата подкрепа на Обществен дарителски фонд – Стара Загора и проект „Сближаване”, подкрепен от Български фонд за жените.

Денят на отворените сърца ще бъде открит с пресконференция, която ще се проведе в зала 1 на Комплекса на 15.11.2018 от 10.00 ч. на нея ще присъства кмета на града – г-н Живко Тодоров. На нея той ще представи информация за предоставената подкрепа от Община Стара Загора за обновяването и осъществения основен ремонт на сградата на Центъра за обществена подкрепа, който е към Комплекса.
На пресконференцията ще бъде представена от г-жа Диана Димова и новата организация Фондация „Мисия Криле”, която поема управлението на Комплекса за социални услуги за следващите три години.

След края на пресконференция ще се проведе ритуал по освещаване на реновираната сграда. Като част от Дните на толерантността на събитието са поканени да присъстват представители на различни етнически и религиозни общности от град Стара Загора. Всеки гост ще може да остави своето послание на толерантност.

След официалната част Денят на отворените сърца продължава и всеки, който посети Комплекса до 17.00 ч. ще може да стане част от интерактивните занимания, които са тематично свързани с толерантността, от която цялото ни общество има огромна нужда.

Близо 400 деца и родители всяка година ползват услуги в Комплекса. Много от тях са преминали или преминават през различни страдания и имат нужда да бъдат приети с уважение, без да бъдат осъждани и обвинявани. Екипът се опитва да поддържа сигурно, дружелюбно, отворено и подкрепящо реално място, където всеки може да се чувства защитен и значим. Професионалната мисия на екипа е да се върне достойнството на тези хора, да им се помогне да открият ресурсите в себе си и обкръжението си, в общността, за да продължат напред.