Старозагорски деца получиха международно признание

Пет деца от старозагорската детска градина №25 ,,Ален мак” получиха международни награди за своите рисунки. „Дойдоха така дълго очакваните награди от Литва, пристигна и признанието за нашия труд от далечен Китай“, сподели директорката Меглена Бакърджиева.
„Конкурсът в Литва има за цел да осъществи обмен на международния педагогически опит. Представените теми на тазгодишното участие -,,Християнските празници” и ,,Красотата на родния край” способстват за развитието на детския интерес към националната култура и ценностите на родния край“, допълни Бакърджиева.
Над 11000 детски рисунки са участвали в конкурса в Литва. Шестгодишната Йоана Желева е удостоена с лауреатна награда, а седемгодишната Бетина Драгиева с поощрителна награда.

„Участието ни в Световното изложение за детско изкуство в Китай, провеждано от Асоциацията за образование чрез изкуство, беше истинско предизвикателство. За първи път попадаме на международен конкурс за детски рисунки в тази част на света. Провокирани бяхме от условията и от факта,че картините остават за фонда на Асоциацията и се ползват за ограмотяване и работа в различни школи по рисуване. Заложихме на опита и самочувствието, че има какво да покажем и дадем като знания, които сме получавали и трупали в годините“, обясни директорката.
Наградените рисунки са на Диляна Кръстева 7 г.- второ сребърно място, Славена Иванова 7 г.-избрана със сертификат, Елвин Хасан 6 г.- избрана със сертификат
„Днес сме изключително горди от постигнатите резултати и от това, че името на България появи в още една картинна галерия“, сподели Меглена Бакърджиева.