Турски тим спечели Отборния турнир по борба в Стара Загора

След драматичен финал срещу домакините от „Берое“ сборният състав на Одринска област от Турция спечели международния отборен турнир по борба за момчета за Купата на кмета на Стара Загора. В надпреварата участваха още тимовете на Бургас, Сливен и сборна селекця на Шумен, Търговище и Разград, която зае мястото на отказалите се в последния момент състезатели от Македония.

Регламентът предвиждаше отборни мачове “всеки срещу всеки” с по 10 схватки в отделните категории. С видимо преимущество над останалите тимове бяха домакините от Стара Загора и чуждестранните гости от Турция, в чийто състав бяха включени двама балкански шампиони, както и медалисти от европейски първенства за подрастващи. Беройци надделяха убедително с 40:4 срещу „Сливен“, 32:8 срещу „Черноморец“ и 43:3 над състав „Лудогорие“.
В своеобразния финал старозагорци загубиха с 19:24 от турските си опоненти и така заеха втора позиция в крайното класиране и заслужиха 1500 лева от наградния фонд. Шампионите от южната ни съседка получиха купа за първото си място и чек за 2000 лева. Трети се наредиха борците от Сливен, четвърти са бургазлии.
Надпреварата в залата на Девето ОУ беше изгледана от президента на БФБорба – старозагорецът Христо Маринов, от техническия директор на централата Тодор Тодоров, както и от селекционера на националния отбор за кадети Иван Цонов.