ЖФК „Локомотив“ приключи есенния полусезон със загуба

ЖФК „Локомотив“ приключи първия етап от шампионата при дамите с тежко домакинско поражение 1:5 от силния отбор на „Спортика“ Благоевград. Старозагорки допуснаха 2 попадения от статични положения през първата част и това на практика реши мача в полза на опитния състав на гостите. Те поведоха в средата полувремето след изпълнение на корнер и грешка в позиционирането на бранителките на „Локомотив“, а малко след това реализираха и втори гол след центриране от фаул и точен изстрел с глава.
В началото на второто полувреме Тина Орешкова върна едно попадение, но благоевградчанки отговориха с два бързи гола, с което резултатът набъбна до 4:1. В 87-ата минута на срещата главният рефер отсъди и дузпа на „Спортика“, с която беше фиксиран крайният резултат.
Лидер след есенния дял на шампионата е НСА с пълен актив от 27 точки от 9 мача. “Спортика” е на второ място със 17, колкото имат и пловдивските “Енко” и “Пълдин”. “ЛП Суперспорт” е на пета позиция с 16 точки, а след тях е “Етър” ВТ с 12. На седмо и осмо място са “Севлиево лейдис” и “Локомотив” СтЗ с по 8 точки, а последните две се заемат от “Риал” Ковачевци с 2 точки и ЖФК “Варна” с 1.