120 сигнала са отчетени на Горещия телефон на Община Стара Загора за периода 26-29 ноември 2018г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 26 до 29 ноември, са отчетени близо 120 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани МПС в града. Съобщено е за дрифт с автомобили на паркинг в кв. „Казански“. В края на работната седмица е сигнализирано още и за инцидент с кон, без пострадали хора, в село Ракитница. Проверка е извършена по сигнал за струпване на голямо количество автомобилни гуми в дере, близо до гумаджийница, под Руския пазар. Съставен е констативен протокол.

За бездомни кучета е съобщено около блок №2 на ул. „Кенали“. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.

Сигнали са получени за силен шум от строителни дейности в жилищни сгради, както и от агрегат на ледена пързалка в района на Плувния басейн.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, светофарни уредби, паркомати и информационни табла. Отстранени са изсъхнали и паднали клони от дървета.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.