“Берое” бутна “Арис” от европейската сцена

Женският волейболен отбор на “Берое”постигна сериозен успех на европейската сцена, класирайки се за 1/8-финалите в турнира за Купата на претендентите (CEV). Старозагорки си свършиха работата в реванша срещу “Арис” и спечелиха първите 2 гейма от мача в Солун , което беше напълно достатъчно на тима да премине в следващата фаза. В първия мач в Стара Загора преди 3 дни “зелено-белите” отнесоха гъркините с 3:0 гейма и се нуждаеха от 2 гейма на гръцка земя.  В крайна сметка ответната среща в южната ни съседка бе загубена с 2:3, но победата за “Арис” остава просто за статистиката.

В първата част българският отбор бе леко разколебан от амбицираните за обрат домакини, но въпреки че изоставаше почти през цялото време, се мобилизира в ключовите моменти и спечели с 25:22 точки. Това окрили беройки, които се откъснаха рано във втората част и не оставиха шанс на съперничките си да се “закачат” в гейма. Той бе затворен на 16 точки и така момичетата на Петър Дочев се класираха за 1/8-финалите. Домакините поеха инициативата в следващите 2 гейма и пратиха мача в тайбрек. Там играта бе доста оспорвана, но в крайна сметка “Арис” записа пирова победа с 3:2 след 15:13 точки.

На 1/8-финалите “Берое” ще се изправи срещу френския “Волеро Льо Кане”, в чийто състав са българските националки Гергана Димитрова и Мира Тодорова.