Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 14 – 16 декември 2018 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 14 до 16 декември, са отчетени над 80 сигнала. Граждани са информирали за над 30 неправилно паркирани МПС в града.

За бездомни кучета е съобщено в района на блок №272 на бул. „Цар Симеон Велики“, както и в село Кирилово. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни. Проверка е извършена по сигнал за създаване на заслон с кашони и одеала, както и за хранене на бездомни котки пред блок № 51 на ул. „Граф Игнатиев“. Не е установен нарушител, пространството е почистено.

След получени обаждания на Горещия телефон са отремонтирани лампи от уличното осветление и паркомати. Почистени са паднали сухи клони на дървета от улици и тротоари. Извършени са проверки по сигнали за замърсяване на улици в града от строителни фирми. Същото оплакване е подадено и от живущи в село Малка Верея, заради изкопана и непочистена земна маса в близост до строеж. Изготвени са протоколи и снимков материал. Нарушителите ще бъдат санкционирани.

Оплаквания са получени заради силна музика от заведения в града, както и заради шум от ремонтни дейности в жилищни сгради. Гражданин е информирал за струпване на счупени стъкла в района на кръстовището на ул. „Боруйград“ и бул. „Св. Отец Паисий“. Съставен е протокол с предписание на собственик на стъкларско ателие, което се намира в близост до адреса.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.