Откриха обновена детска градина в старозагорско село

Детска градина №55 „Незабравка“ в старозагорското село Хан Аспарухово посрещна днес възпитаниците си в обновени помещения. Близо 60 хил. лв. струва ремонтът на общинското детско заведение.
„Благодаря Ви, че сте тук в навечерието на светлите празници, заедно да се радваме на обновената детска градина. Благодаря на Община Стара Загора, че ремонтът стана факт и сега децата се възпитават и обучават в много по-приветлива обстановка“, каза директорката Донка Стоилова. Тя призова родителите да работят съвместно и да пращат редовно децата си в детската градина.
На тържеството дойдоха Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Петър Петров, кмет на Хан Аспарухово, Ганчо Илиев, председател на сдружение „Свят без граници“, директорки на детски градини в общината, както и представители на отдел „Образование“ в Община Стара Загора.
„Много по-приветлива е обстановката в детската градина. Хубаво е, че има две групи с деца и квалифициран персонал“, сподели Иванка Сотирова. Тя обясни, че изграждането на навици у децата зависи и от родителите. Майките са част от системата и за да бъдат децата им успешни, трябва да посещават редовно градината. Сотирова призова жените от самодейната група да помагат на учителите и възпитателите, да научат децата да спазват традициите, да работят обединени.
Децата зарадваха гостите с изпълнение на стихотворения свързани с Коледа, песен за Дядо Коледа и танц на джуджетата.
Самодеен състав от местното читалище поздрави малчуганите с песни, а една от участничките грабна вниманието на децата с изпълнение на приказката „Дядо и ряпа“.
Ученици от местното училище също поздравиха по-малките си приятели и им пожелаха весели празници и много подаръци от дядо Коледа.