Кметът Живко Тодоров: Да има попътен вятър за Стара Загора

Стотици старозагорци се събраха в новогодишната вечер на обновения площад пред сградата на община Стара Загора. Малки и големи в празнично настроение, дойдоха, за да посрещнат новата 2019 година.
„Да сте живи и здрави, Вашите близки и приятели и хората около Вас да са живи и здрави, защото това е най-важното, нека не го забравяме! Искам да Ви пожелая да гледаме с оптимизъм, защото както човек настрои ума си това ще и очаква за следващата година. Да бъдем оптимисти, нека да има попътен вятър за Стара Загора, нека да търсим доброто във всичко около нас, за да може и доброто да ни намери“, пожела на старозагорци кметът Живко Тодоров.
Всички празнуващи, заедно с кмета Живко Тодоров и зам.-кмета Иванка Сотирова, отброиха последните секунди до идването на новата година. Точно в полунощ, под звуците на националния химн, красиви фойерверки озариха небето над Стара Загора.
Малката Адриана Димитрова сурвака първа кмета Живко Тодоров и му пожела здраве и късмет през новата година. Пожелания за успех кметът получи и от много старозагорци, дошли на площада в новогодишната нощ.
Празнуващите извиха дълго хоро и се веселиха дълго с музиката и песните на Иво Папазов – Ибряма и неговия оркестър „Тракия“. Почетният гражданин на Стара Загора и виртуозен музикант не пожали сили, за да могат старозагорци да почувстват празника.
Малко по-рано от 18.00 часа за трети пореден път жителите и гостите на града се насладиха на празничния концерт „Новогодишна наздравица в Операта“. В него участваха солистите, оркестърът и балетът на Държавна опера – Стара Загора. Тази година специални гости бяха актьорът Тончо Токмакчиев и оперетната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън от Великобритания, а режисьор Славчо Николов. С фрагменти от „Лешникотрошачката“, „Лебедово езеро“, „Дон Кихот“, „Фантастичното дюкянче“ балетната трупа допълни неповторимото изживяване на публиката.